Vikten av ett skyltfönster, att göra en aktivitet & att tänka nytt

Hittade ett inspirerande klipp på Instagram. I skyltfönstret på en bensinmack har man satt upp en lapp “TODAY ONLY. Do a silly dance walking in. If we like it 5 dollar gas free on us”. Hur bra, kul och engagerande aktivitet är inte det?! Nytänkande, glädjespridande och potentiellt viralt! När jag jobbade för det engelska företaget The Body Shop hade man en gång en aktivitet som gick ut på att personalen under en dag fick ringa i en klocka vid kassan. Den kunden som då stod i kassan “vann” sina produkter och slapp betala! Hur kul?!

I butik och affärssammanhang är vi ofta intresserade av konverteringar, vi ska ju vara lönsamma. Men vi vill också ge kunden en upplevelse. Och på sociala medier vill vi skapa engagemang t.ex. i form av att få kommentarer eller ha en dialog med sina följare. Jag kan känna att i vårt digitala samhälle var exemplet ovan med den roliga dansen på bensinmacken ett ganska förlösande roligt sätt att connecta med kunden IRL. Älskar när man kan skratta ihop med kunden “här och nu” i stunden! SÅ roligt!

I visual merchandising sammanhang pratar vi om 3 sekunders regeln när det gäller skyltfönster. Du har 3 sekunder på dig att fånga en förbipasserande persons intresse, få personen att komma in i butiken. Och väl i butiken vill vi omvandla besökare till betalande kunder, dvs en konvertering.

Har du som läser något roligt exempel att dela med dig av från dina erfarenheter?

Camilla ♥

Lämna ett svar